- Preventie


- Parodontologie


- Esthetiek


- Orthodontie


- Prothetiek


- Kindertandheelkunde


- Endodontie


- Spoedgeval


OrthodontieWie behandelt er u?

Algemeen Tandarts Inge Asselman heeft een bijzondere interesse in het deelgebied  orthodontie. Tijdens een normale tandcontrole bij één van de andere tandartsen roepen we hun vaak erbij indien er nood is aan orthodontisch advies, maar u indien u echt specifiek voor orthodontie een afspraak wil, kan u dat best vermelden bij uw telefonische afspraak zodat u bij de juiste tandarts terecht komt. Wij aanvaarden ook patiënten van andere tandartsen (andere praktijken) en voeren dan de orthodontische behandeling uit in samenspraak met uw tandarts.

Wanneer moet de fopspeen weg ?

Er zijn verschillende soorten fopspeen. De ene al beter dan de andere, maar de fopspeen is steeds te verkiezen boven de duim. De fopspeen kunnen we immers rond 4 jaar met sinterklaas meegeven. Wij raden een regelmatige controle bij kinderen aan vanaf 2,5 jaar en evalueren daarbij ook de tandenstand. Hierbij bekijken we ook de positie van de tong bij het slikken, dit is belangrijk voor later en geven indien nodig het juiste advies en tips.

Pre-orthodontische trainer

Vaak is een minder mooie tandenstand te wijten aan foute gewoontes zoals fout slikken, de lip tussen de tanden steken of door een fout groeipatroon van de kaken. Met deze voorgevormde plastieken beugels kunnen de eerste correcties gedaan worden om zo een later behandeling te vermijden of in ieder geval korter te maken. Dit kan soms in samenwerking worden gedaan met logopedisten of als aanvulling hierbij.

Orthodontische uitneembare beugel

Deze beugels worden gedragen om de stand van de kaken te corrigeren tijdens de groei of om de kaken te verbreden indien er extreem weinig plaats is voor de tanden. Deze beugels moeten zeker niet door iedereen worden gedragen. Deze behandeling wordt grotendeels terugbetaald door de mutualiteiten als die wordt aangevat en afbehandeld voor de leeftijd van 9 jaar.Orthodontische beugel

Dit zijn de bekende "blokjes". Deze beugel wordt op de tanden vastgekleefd en bestaat uit zwarte metalen blokjes en een metalen draad die de tanden op hun plaats duwt. De kinderen en/of volwassen kunnen de kleur van de elastiekje dat de blokjes met de draad verbindt kiezen. Alle kleuren zijn mogelijk, zelfs "glow in the dark". Deze beugel wordt meestal pas geplaatst als alle definitieve tanden zijn doorgebroken. Deze behandeling wordt voor een groot gedeelte terugbetaald door de mutualiteiten.

Orthodontische witte beugel

Deze beugels zijn een variant op de bovenstaande beugel, alleen zijn de blokjes niet van metaal maar porselein. De draden zijn eerst wit, maar in een later fase ook zwart. Deze therapie wordt vaak verkozen door volwassenen omdat de beugel minder opvalt. De kostprijs voor deze behandeling is iets hoger door de duurdere apparatuur.

Orthodontische beugel aan de binnenzijde van de tanden

Deze orthodontische behandeling is bijna onzichtbaar omdat de beugel aan de binnenzijde van de tanden wordt bevestigd. De behandelwijze kan enkel bij beperkte correcties van de tandenstand worden gebruikt. De kostprijs voor deze behandeling is iets hoger door de duurdere apparatuur.

Invisalign, deze plastieken beugel is bijna onzichtbaar

Deze orthodontische behandeling is bijna onzichtbaar omdat een doorzichtige zeer dunne beugel over de tanden wordt geschoven. Elke 2 weken moet men een nieuwe beugel plaatsen die de tanden weer net iets meer in de goede richting duwt. Vooraf kan u als patiënt digitaal zien hoe uw tandenstand op het einde van de behandeling is.De behandelwijze kan enkel bij beperkte correcties van de tandenstand worden gebruikt en duurt iets langer dan de behandeling met een gewone beugel. De kostprijs voor deze behandeling is hoger door de duurdere apparatuur.

Copyright (c) 2012. Invident Bvba. All rights reserved.