Slechte adem ?
Met eenvoudige oplossingen kom je al heel ver.

meer infoDroge mond ?
Oorzaken en hulpmiddelen.

meer info

Bleaching ?
Hoe en wat.

meer info

Chemo of Radiatie ?
Voorzorg en nabehandeling.

meer info

Zwanger?
Alles over je tanden tijdens de zwangerschap.

meer info
Bleaching - Whitening

Er zijn 2 soorten verkleuringen van uw tanden. De ene verkleuring kan u zelf makelijk verwijderen, deze wordt veroozaakt door koffie, thee, roken, rode wijn, curry, ... Gewoon goed schuren op de tanden met een whitening tandpasta zal volstaan en anders een goede polijstbeurt na de tandsteenverwijdering bij de tandarts. Dit is een verkleuring die op de tand ligt. Vergelijk het met een koffiekop waar in de bodem een bruine verkleuring van de koffie zit, je kan die gewoon eraf poetsen.

De andere verkleuring van uw tand zit in de tand zelf, vergelijk het met een donkere koffiekop, die kan je ook niet witter krijgen door de nodige hoeveelheid dreft en een schuurspons. Deze verkleuring heb je van nature uit (of door antibiotica toen je nog heel jong was) en kan erger worden met de leeftijd. Dit kan je enkel bleken door een bleach ingreep. Hier moet je echt geen tandpasta voor gebruiken (hoewel de reklame u anders wil doen geloven). Erger nog, vermits de verkleuring in het midden van de tand zit en niet in het grotendeels doorzichtige glazuur, maak je gewoon je tanden kapot door er te hard op te poetsen.

Je kan zowel in de tandartspraktijk zelf, alsook thuis bleachen. Het uiteindelijke effect is hetzelfde, maar de bleaching in de praktijk duurt minder lang (1 sessie en 1 week thuis bleachen om het effect te ondersteunen) en kost veel meer. Bleachen kan, als je de juiste producten gebruikt en na een grondige controle, geen kwaad voor je tanden. De bleaching geeft geen blijvend effect en moet worden onderhouden door een regematige "touch-up" behandeling, afhankelijk of je veel verkleurende gewoontes hebt. Het bleach effect is verschillend van patiënt tot patiënt. Je kan nooit op voorhand weten hoe wit je tanden zullen worden.

Vullingen, kronen, dode tanden bleken niet mee. Dus als je tanden witter worden zullen deze gelere vlekken of tanden opvallen en moeten vervangen/verzorgd worden. Bleach dus altijd in overleg met je tandarts anders zou je nog kunnen verschieten van die minder mooie glimlach met veel verschillende kleuren.

Copyright (c) 2012. Invident Bvba. All rights reserved.