Slechte adem ?
Met eenvoudige oplossingen kom je al heel ver.

meer infoDroge mond ?
Oorzaken en hulpmiddelen.

meer info

Bleaching ?
Hoe en wat.

meer info

Chemo of Radiatie ?
Voorzorg en nabehandeling.

meer info

Zwanger?
Alles over je tanden tijdens de zwangerschap.

meer info
Zwangerschap

Proficiat met uw zwangerschap. Vaak zegt men dat een zwangerschap een tand kost. Dit is een fabeltje, maar waar rook is, is vuur. Een zwangerschap vergt heel wat van uw lichaam, dus ook van uw mondgezondheid. Uw immuunsysteem verzwakt, daarom is uw speeksel van minder goede kwaliteit. Ook hormonaal verandert het één en ander en door al deze factoren gaat uw tandvlees wat makkelijker onsteken en bloeden. Deze onsteking heet gingivitis en als deze blijft aanhouden kan ook uw bot onder het tandvlees onsteken, dit heet parodontitis. Je kan er je tanden door verliezen en het kan een oorzaak zijn van vroeggeboorte. Een goede mondhygiëne is dus erg belangrijk. Wij raden aan om 2 x per dag te poesten met een fluorhoudende tandpasta en ook te flossen.

Mogelijk voel je je sneller misselijk, maar toch kan je best tot goed achteraan in de mond blijven poetsen, anders krijg je sneller gaatjes. Bij overgeven kan je best de mond spoelen maar niet direkt poesten, door het zuur zijn je tanden poreuzer en zou het glazuur weggeschuurd kunnen worden.

Altijd melden aan je tandarts dat je (mogelijk) zwanger bent. De eerste 3 maanden zijn het meest cruciaal en zijn foto's en verdoving absoluut af te raden. De rest van de zwangerschap zijn foto's en verdoving ook best uit te stellen tenzij het echt niet anders kan. Bepaalde medicatie mag je niet nemen tijdens de zwangerschap. Tandsteenverwijdering en controle zijn echter aan te raden om de gezondheid van je tandvlees te bevorderen.

Als je een zwangerschap plant kan je best vooraf een grondige controle laten doen door je tandarts en alle eventuele verzorgingen laten uitvoeren, zodat je achteraf van een tandzorgloze zwangerschap kan genieten.

 

Copyright (c) 2012. Invident Bvba. All rights reserved.