Slechte adem ?
Met eenvoudige oplossingen kom je al heel ver.

meer infoDroge mond ?
Oorzaken en hulpmiddelen.

meer info

Bleaching ?
Hoe en wat.

meer info

Chemo of Radiatie ?
Voorzorg en nabehandeling.

meer info

Zwanger?
Alles over je tanden tijdens de zwangerschap.

meer info
Radio- of Chemotherapie

Bij patiƫnten die radio- of chemotherapie ondergaan, staat mondverzorging begrijpelijkerwijs niet op de eerste plaats. Toch is het ook belangrijk om hier even bij stil te staan. Tijdens radio- en chemotherapie en ook na deze behandelingen zijn bepaalde tandheelkundige ingrepen niet mogelijk of moeilijker uit te voeren, omdat de geneeskracht van uw lichaam sterk verminderd is. Ons eerste advies is dan ook vooraleer dat deze behandelingen aanvatten om de mond (als dit in de planning van uw therapie past) grondig te laten verzorgen. Wij informeren u ook graag hoe u uw mondzorg optimaal kan houden tijdens uw genezingsproces en geven u een fluorapplicatie om uw tanden te versterken.

Veel voorkomende klachten zijn weinig speeksel en een algemene mondonsteking (orale stomatitis), deze klachten verdwijnen vaak na de therapie, tenzij er bestraling nodig is geweest in de hoofd/hals regio.

Uw tandvlees kan erg gevoelig zijn door de behandelingen. Spoelen met een glas lauw gekookt water met een half theelepeltje keukenzout of met kamillethee kan verzachten. Vermijdt pikante of zure etenswaren.

Ook na deze behandelingen heeft u een verhoogd risico op caries, een zeer regelmatige controle is nodig.

Copyright (c) 2012. Invident Bvba. All rights reserved.